Neuromuskulær trykteknik

Neuromuskulær trykteknik er en form for massage, hvor man arbejder på tværs af musklernes tilhæftningssteder. Formålet med neuromuskulær trykteknik er at lindre eller fjerne smerter i musklerne. Teorien bag er vestlig lægevidenskab og smerteteorier. Jeg ser efter bestemte tegn, der kan være årsag til dine smerter eller have forstærket dem.

Det er tegn på, at der er nerver, der sidder i klemme, om der er væv, der ikke får ilt nok, fordi blodforsyningen er dårlig osv. Andre tegn kunne være, at din holdning er dårlig, eller du bevæger dig på en forkert måde.

Behandlingerne er effektive til alle former for muskel- og ledsmerter. F.eks akut hold i ryggen og diverse former for gigt.

En typisk behandling består i, at jeg trykker på nerver på ømme steder i spændte muskler. De ømme steder sidder ofte ved enderne af musklerne og giver kun smerte på selve stedet, ikke andre steder i kroppen. Jeg trykker dybt flere gange med en fingerspids eller albuen og laver en lille bevægelse på tværs af musklen. Derved påvirkes dit nervesystem, så din krop begynder at producere sine egne smertestillende stoffer (endorfiner), som får musklerne til at slappe af. Der kan blive tale om, at jeg vil foreslå dig at ændre arbejdsstillinger, lave øvelser og lignende for at forebygge nye smerter.